CHRISTIAN MARCLAY: Christian Marclay és un artista visual i compositor que va néixer a San Rafael (California) l’any 1955 tot i que es va criar a Ginebra (Suïssa), el seu pare era suís i la seva mare nord-americana.
Gran part del seu art explora les relacions entre el so i la imatge. Marclay va incorporar amb freqüència els sons pregravats i mecànics produïts pels discs de vinil reproduïts en tocadiscs, i aquesta sorollosa experimentació aviat es va convertir en el focus central del seu art.
PETER LINDBERGH:
Peter Lindbergh és considerat com un dels fotògrafs del món de la moda per excel·lència, sobre tot en blanc i negre, i se'l relaciona amb ajudar a crear el fenomen top model de la dècada de 1990. Ell prefereix que la seva model tingui un maquillatge mínim i un pentinat senzill, Wim Wenders és un admirador de la seva obra.
El seu enfocament humanista i la seva idealització es diferencien dels altres fotògrafs, ja que prioritza l'ànima i la personalitat. Va canviar dràsticament els estàndards de la fotografia de moda en temps de retoc excessiu considerant que hi ha alguna cosa més que fa que una persona sigui interessant, més enllà de la seva edat. Explica: "Aquesta ha de ser la responsabilitat dels fotògrafs d'avui per alliberar les dones i, finalment, a tothom, del terror de la joventut i de la perfecció".
Artistes d'un món paral·lel:
1 ANDRES GALEANO : Contravenint la seva funció fotogràfica tradicional, en les peces de Galeano té més importància el suport que no pas la representació; l’autor renuncia així al sentit documental de la imatge i a la història que pugui contenir cadascuna d’aquestes instantànies trobades. Aquesta negació de l’ús convencional de la imatge possibilita crear un nou metadiscurs que ja no té res a veure amb la memòria que pretenia salvaguardar aquell moment captat per la càmera. La col·locació de les fotografies relacionades entre si d’una determinada manera permet a l’autor prescriure un significat diferent d’aquella suma de parts, i dóna com a resultat un muntatge on la correcta composició de formes, colors i línies adquireix molta importància.
2. SASHA R. GREGOR: Sasha R. Gregor (Barcelona 1970) és un científic amant de l'art i al mateix temps un artista inspirat per la ciència. Alter ego del fotògraf Roger Grasas, en els seus projectes Gregor rastreja connexions sense precedents entre l'art i la ciència, proposant simultàniament un enfocament hiper-tecnològic del concepte de bellesa i una visió estètica de l'epistemologia.
3. ALBERT AGUSTÍ: Va neixer el 1970 al Valles occidental.Unes de les seves obres mes famoses son “Objectiu Medacorba” i “simulacio d’una fumarola al volcà”. En aquest projecte, vol explicar els errors del sistema automatitzat que difumina la cara de la gent i de molts cartells publicitaris, de aquesta manera, manifesta que els algoritmes estan malament i no detecten be les coses.
4.ROBERTO FEIJOO: Roberto Feijoo, té una mirada errant, de constant recerca, de trobada amb el causal que sap condensar i formalitzar en el seu acte fotogràfic. Feijoo té ànima d’explorador, ja que troba els vestigis que per altres han passat desapercebuts, actes que en general responen a intervencions en l’espai urbà i en el paisatge sense una lògica aparent.
5.DAVID MAYO: Va neixer al 1979. La exposicio principal es aquesta, es a dir, la de un mon paral·lel
El que fa en aquest projecte es posar elements extemporanis creant a vegades alguna dimensió estranya, quasi surrealista.
6.JONAY P.MATOS: Artista multidisciplinar. Actualment viu i treballa entre Gran Canària i Madrid. La seva pràctica es nodreix de la matèria autobiogràfica i experiencial per formalitzar de maneres diverses: des de la pintura més gestual a les instal·lacions neopóvera, passant per eines digitals, fotografia i vídeo. Jonay funciona amb l'ansietat com a motor i la curiositat com a element enriquidor.
7.ALBERTO SALVÁN: Va neixer al 1979 a Madrid. Algunes de les seves exposicions son “cars and houses”, “bushes” i “portraits”. El seu treball en aquest projecte es fer un homenatge paròdic al llibre de culte Uncommon Places de Stephen Shore revisitant els llocs fotografiats pel mestre nord-americà.
8.MARIO SANTAMARIA: Llicenciat en Belles Arts i graduat en el Màster en Arts Visuals i Multimèdia per la Universitat Politècnica de València. Ha realitzat residències artístiques en centres com Art3, Valence (2017); Hangar, Barcelona (2014-2016); Hisk, Gantes (2016); Kunststiftung Baden-Württemberg, Stuttgart (2015); Flax Art Studios, Belfast (2014) o Sarai, Nova Delhi (2012) entre d’altres.
9.TXEMA SALVANS: Txema Salvans (Barcelona, 1971) és un fotògraf català, considerat un dels fotògrafs més destacats del fotodocumentalisme del país, pel seu treball cínic, irònic o, simplement, observador neutre de la realitat ibèrica. L'extraradi i els afores dels centres urbans són un espai d'imatges inesgotables per a ell. Des del 1993 ha rebut nombrosos premis fotogràfics nacionals, dels quals els més importants són el primer Premi FotoPres’97 de La Caixa i el premi Photoespaña05 al millor llibre espanyol de fotografia, pel projecte Nice to meet you publicat el 2004.
10. RUBEN TORRAS: Rubén Torras, llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona el 2010, va començar a participar en exposicions col·lectives a 2008 i ve presentant mostres individuals a galeries des 2014 (en Dok, Atelier, My Name's Lolita Art -aquí va presentar la fantàstica sèrie The Explorers, exploradors que arribaven a territoris ja intervenidos-, Pep Llabrés Art Contemporani o la mateixa Víctor Lope), però en aquest temps reduït ja s'ha convertit en nom i rostre familiar per als que romanen al corrent de com els joves artistes aborden el poder de la imatge, independentment del format o procediment en què neixi, per subratllar aquest riquíssim i no prou explorat costat inquietant de la quotidianitat.
11. BARBARA TRAVER: Bàrbara Traver López de Ayala és una fotògrafa madrilenya que amb tan sols 25 anys d'edat ha aconseguit situar-se al panorama de l'art audiovisual emergent d'Espanya.
Actualment es troba estudiant el "Màster en fotografia: producció i creació", títol propi de la Universitat de València i de espaid'artfotogràfic, escola de fotografia en què va acabar el 2016, el Diploma d'Estudis Fotogràfics.
Com a treball final del Diploma d'Estudis Fotogràfics, va presentar "Retrat", un diari íntim que ja s'ha exposat en diverses sales de la Comunitat Valenciana i que es podrà visitar fins al proper 30 de juny a la galeria d'espaid'artfotográfic.
En la seva trajectòria ja compta amb diverses exposicions tant col·lectives com individuals. L'última d'elles titulada "Un món paral·lel", comissariada pel fotògraf Joan Fontcuberta.
12.AZAHARA CEREZO: Azahara Cerezo explora formes urbanes i relacions de (no) visibilitat a l’espai físic i virtual mitjançant l’accés i ús de dades a temps real, processos de reapropiació i desplaçaments estratègics de material propi i d’arxiu. Els seus projectes aborden contradiccions en la singularitat del territori, la dimensió física del qual es fon amb la digitalització, i prenen la forma d’accions -sovint online-, vídeos experimentals i instal·lacions. Les seves dinàmiques de treball es vinculen amb freqüència a la producció en context a residències artístiques i a les col·laboracions amb altres artistes.
ISAKI LACUESTA:Va estudiar Comunicació Audiovisual a la Universitat Autònoma de Barcelona i es va graduar en la primera edició del Màster en Documental de Creació de la Universitat Pompeu Fabra. El seu primer llargmetratge, "Cravan vs Cravan" (2002), va ser premiat en diversos festivals internacionals. La crítica espanyola el va reconèixer com la millor òpera prima de l'any, amb el Premi Sant Jordi RNE. Entre altres premis, va rebre al Festival Internacional de Cinema de Sitges els guardons al Millor Director Revelació i el del Públic a la Millor Pel·lícula; i el Primer Premi Vitòria al millor nou realitzador al Festival de Cinema de Nous Realitzadors de Vitòria. "La llegenda del temps" (2006) es va presentar a la secció oficial del Festival de Rotterdam, i després va ser premiat en festivals com el Festival Internacional de cinema de Las Palmas (Premi Especial del Jurat a la Millor Pel·lícula, premi al millor actor) , Festival Internacional de Nantes, Erevan Film Festival (Armènia), Festival Alcances - Cadis (Premi a la millor pel·lícula i millor so), entre d'altres. L'Associació de Crítics de Catalunya la va escollir com la millor pel·lícula espanyola de l'any. També ha realitzat diversos curtmetratges i instal·lacions per a exposicions i escrit diversos guions de llargmetratge. Compagina el cinema amb la docència (a la Universitat Pompeu Fabra i al Centre d'Estudis Cinematogràfics de Catalunya, entre d'altres). Col·labora en diversos mitjans, escrivint articles sobre cinema, música i literatura, sovint amb diferents pseudònims.
MARCEL DUCHAMP:
Marcel Duchamp (Blainville-Crevon, 28 de juliol de 1887 – Neuilly-sur-Seine el 2 d'octubre de 1968) va ésser un pintor i escultor francès, creador dels ready-made. Participà d'una llarga carrera artística en diversos moviments artístics com el dadaisme, el futurisme, el cubisme i també del surrealisme. La seva influència en artistes i moviments posteriors és considerable i abasta fins a l'art més actual.
josep renau i berenguer:
Josep Renau i Berenguer (València, 17 de maig de 1907 - Berlín, 11 d'octubre de 1982), va ser un pintor, cartellista polític, fotomuntador, publicitari i professor valencià. És considerat el cartellista més important de la Guerra Civil espanyola.